betovert je

Al meer dan 30 jaar geeft Assepoes in Hasselt kleding een nieuw leven. In een groot herenhuis in de Bampslaan vind je een uitgebreid aanbod aan tweedehandskleding. Dames-, heren- en kinderkleding, jassen en hoeden, jeans, retrokleding en mooie accessoires: voor weinig geld steek je jezelf en je hele gezin in een originele look.

Assepoes: milieubewust
Maar Assepoes gaat nog een stapje verder. Handmade en upcycling zijn voor Assepoes geen modewoorden maar realiteit: bij Assepoes vind je kleding en accessoires die met de hand gemaakt zijn uit gerecycleerde materialen.
Dat past allemaal in de milieubewuste filosofie van Assepoes: gedragen kleding wordt opnieuw gebruikt, resten worden verwerkt tot hippe, unieke stukken.

Assepoes: alternatieve tewerkstelling en ontwikkelingssamenwerking
En er is nog meer: de opbrengst van Assepoes gaat rechtstreeks naar haar doelstellingen: alternatieve tewerkstelling en ontwikkelingssamenwerking. Boven Assepoes is er een naaiatelier, een tewerkstellingsproject. Met de opbrengst van de verkoop steunen we verschillende ontwikkelingsprojecten in binnen- en buitenland. Een project dat doorlopend wordt gesteund is ORS Kananga: lees meer op hun website.
Dus als je iets koopt bij Assepoes help je het milieu én je steunt het goede doel!

Assepoes: een eigen label
Assepoes heeft een eigen label. Je vindt het in producties uit eigen atelier. Nieuwe creaties koop je aan een eerlijke prijs.

Assepoes: sociaal
Assepoes heeft ook een sociaal doel:  mensen samenbrengen en vrijwilligers een fijne en nuttige dagtaak geven. Die vrijwilligers zetten hun beste beentje voor om van de winkel een gezellige plek te maken met een warm onthaal voor iedereen.

Assepoes: workshops met textiel
Assepoes staat open voor samenwerking en wil haar kennis graag doorgeven. Zo geeft Assepoes gratis naailessen in de wijkwerking van Ter Hilst.

 

Ben je ook geïnteresseerd in samenwerking of kan Assepoes iets voor jouw organisatie betekenen? Neem contact op met Chanh Phitsanoukan: 011/23 38 82 of stuur een mailtje.

Snuffel

Snuffel is een ander project van vzw ATOS. Je vindt er tweedehandsboeken en antiquarische boeken. Ook Snuffel draait op vrijwilligers.

Ga naar de website

Villa Verbeelding

Ook Villa Verbeelding is een project van vzw ATOS. In Villa Verbeelding krijgt verbeelding alle ruimte en staat leesplezier centraal. Een bezoek aan Villa Verbeelding is een ontdekkingsreis. Elke kamer in het grote oude herenhuis verrast je met telkens weer een heel andere tentoonstelling rond boeken en illustraties.

Ga naar de website

Herbebossing Kananga

ATOS steunt door de verkoop in Assepoes en Snuffel verschillende projecten waaronder het herbebossingsproject in Kananga, Congo. De grote bezieler van dit project was Johan Venken. Hij was jaren lid van de vzw ATOS . Sinds hij naar Congo trok om daar ontwikkelingswerk te doen, heeft vzw ATOS hem gesteund. Eerst in zijn werk met straatkinderen, later vooral als trekker van het herbebossingsproject, dat perfect aansluit bij wat Assepoes en Snuffel doen: de zorg voor het milieu en voor de lokale bevolking. Johan Venken overleed op 18 oktober 2017 na een korte ziekte in Congo, slechts 58 jaar oud. Hij leeft echter voort in zijn werk dat ATOS verder ondersteunt.

Ga naar de website